Tips en Opmerkingen

Tip 1: Als je Click & Kook wilt aanpassen voor de grootte van je scherm: Houdt 'ctrl' ingedrukt en gebruik het rolwieltje van je muis.

Tip 2: Als je in Click & Kook een menu hebt geprint dat je later nog eens wilt maken: Print het menu en bewaar het menu in een map. Je kunt het menu ook (laten) plastificeren.

Tip 3:In de delen 2 en 3 van Click & Kook kun je de recepten die je kiest zelf veranderen (editen). Pas wel op, want de wijzigingen zijn blijvend. Je kunt alle wijzigingen alleen ongedaan maken door Click & Kook opnieuw vanaf de CD te installeren. 


Opmerking 1: In Click & Kook wordt 'instrumentele' taal gebruikt. Dat betekent geen franje, Geen onnodig ingewikkeld taalgebruik, kortom 'gewone taal'.

Opmerking 2: In Click & Kook zijn foto's van gerechten opgenomen die -met de klok mee- het kookproces tonen vanaf ingrediënten, via een bereidingswijze, naar eindprodukt. De eindprodukten, zoals getoond in de foto's (wij van Click & Kook noemen dit 'opstellingen') hebben soms wat EXTRA's... Soms is er wat garnering toegevoegd, zoals peterselie, of een blaadje sla. Deze garnering komt NIET in de ingrediëntenlijst voor. De garnering heeft alleen als doel een gerecht 'mooier' te maken. De garnering is EXTRA en hoeft dus niet te worden toegevoegd. Wil je het, dan doe je het, zoniet, dan laat je de garnering weg.

(deze opmerking wordt hier toegevoegd, omdat klanten daarover in verwarring waren. Dat is uiteraard onze schuld, maar is hierbij recht gezet)

Opmerking 3: Gemaakte 4 of 3 of 2 of 1-gerechtenmenu's kunnen worden opgeslagen (als pdf-documenten). Dat is handig om je eigen kookboek samen te stellen. Helaas is er soms alleen de keuze tot 'opslaan' (op de harde schijf) en kan de plek WAAR wordt opgeslagen niet gekozen worden. Een algemene regel is dat Click & Kook een dergelijk pdf-document opslaat op de OPSTART-SCHIJF in de map 'Cick en Kook-x', waarbij 'x' staat voor het DEEL van Click & Kook waarvoor je een pdf-bestand zoekt.

Opmerking 4: Click & Kook bedient ook tablets via ’streaming'. Dat scheelt printen, want je neemt het tablet mee naar de keuken en werkt 'vanaf het tablet-scherm'. Heb je een tablet dan kun je (o.a.) de gratis app 'LOGMEIN' downloaden, waarmee je het bureaublad van je computer copieert/streamt naar je tablet. LOGMEIN is zowel voor iOS (iPad) als voor Android beschikbaar. Voor iOS is het betaalde programma ‘Splashtop Streamer’ beschikbaar. Voor Android is 'Hubi’ een alternatief.

Opmerking 5: Click & Kook is per email te bestellen. Stuur ons een bericht (vul in de rechterkolom uw gegevens in).

Opmerking 6: Bij de aanmaak van de CD Click & Kook Deel 1 Basisgerechten is een fout opgetreden. Het recept ‘Aardappel gekookt’, als eerste genoemd in het receptenoverzicht, staat niet op de CD. Daar staat tegenover dat er twee verschillende recepten voor ‘patat’ op de CD staan, waar er slechts één recept in het receptenoverzicht wordt genoemd. Alle klanten van de Click & Kook kookmethode kunnen hieronder het ‘Aardappel gekookt’-recept downloaden. Uiteraard onze welgemeende excuses.

Click hier om een menu te downloaden dat start met Aardappel gekookt. Dit is een gecomprimeerd zip’-bestand van een menu met als eerste gerecht ‘Aardappel gekookt’ als Microsoft Word-bestand. Met ‘kopieer-en-plak’ kunnen maximaal 3 gerechten (met wat maat-aanpassingen) worden ingevoegd in dit Click & Kook-menu. Selecteer daartoe in 1 keer maximaal 3 gerechten uit een Click & Kook-menu, opgeslagen als pdf-document en ‘kopieer-en-plak’ deze gerechten in dit Word-bestand. Toegegeven, het is niet optimaal, maar het werkt. Nogmaals onze excuses, maar deze fout werd pas ontdekt nadat het eindprodukt van Click & Kook Deel 1 was afgeleverd. Een ‘herdruk’ van de CD zou voor Coop-WIJ te begrotelijk zijn geweest.

© Coop-WIJ 2014